Golvslipning

Vi slipar och efterbehandlar ditt golv

Trägolv är visserligen mycket hållbara och blir ofta bara vackrare med åren, men även detta fantastiska golvmaterial slits med åren. De blir repiga, slitna och matta efter åratal av personer och husdjur som gått omkring på det. Men med hjälp av golvslipning kan den mest slitna parkett bli som ny igen.

Har du ett parkettgolv eller ett massivt trägolv som behöver en uppfräschning? Kontakta oss så kan vi ge ditt golv den omsorg det behöver. Om det inte räcker att slipa golvet så kan vi givetvis också lägga ett nytt. Vi rådgiver, installerar, slipar, underhåller och lägger nytt – vi erbjuder helhetstjänster inom golv. Vårt mål är att ge våra kunder riktigt vackra och hållbara golv med hög kvalitet och rimliga priser.

Golvslipning – tips på olika behandlingar

När slipningen är genomförd så måste golvet ytbehandlas för att få en tåligare yta och den finish man vill ha. Här finns det enorma variationsmöjligheter och vi hjälper dig gärna att hitta rätt, när det handlar om funktion och estetik.

Här är några av de vanligaste behandlingarna av trägolv:

  • Lack ger en glansig, elegant och mycket tålig yta och passar därför mycket bra till olika parkettgolv.
  • Olja ger ett mjukare golv som framhäver träets naturliga färg på ett fantastiskt sätt. Olja har blivit en allt populärare behandling av trägolv på senare år.
  • Hårdvaxolja. Här får man det bästa från både olja och lack. Hårdvaxolja är ett mycket effektivt skydd, inte minst för trägolv som utsätts för hårt slitage.
  • Bets och pigmentering är en behandlingsmetod som ger en laserande effekt för den som vill ha en ny färgnyans på golvet. Exempelvis kan man ljusa upp ett trägolv med hjälp av vitt pigment.

Det går självklart också att lämna golvet obehandlat, det ger en rustik karaktär men inget skydd utöver träets egna skyddande egenskaper.

golvslipning göteborg

Golvslipning som ger ditt golv ett nytt liv